ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέρασαν 9 ολόκληρα χρόνια από την στιγμή της πραγματοποίησης του πρώτου κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού στο Ηράκλειο. Από τότε πολλά άλλαξαν, καινούριες παρέες δημιουργήθηκαν, και η πόλη έγινε πιο ζωντανή τις μέρες της αποκριάς.
Κι όμως σα να ήταν χθες. Και εσείς πάλι εδώ με το ίδιο πάθος και τον ίδιο πόθο. Κάθε παιχνίδι και ένας αγώνας, κάθε αγώνας και μια εμπειρία, τόσο πολύτιμη που χαράσσεται στην καρδιά και στο μυαλό μας.
Όλα ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2002 όταν μια παρέα φίλων, αποφάσισαν να διοργανώσουν κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στο Ηράκλειο.
Έφτιαξαν μια ομάδα όπου με αρκετή δόση ανιδιοτέλειας την βάπτισαν «Εκείνοι οι Άλλοι»
Οι Εκείνοι οι Άλλοι διοργανώτρια του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού στο Ηράκλειο, για τις χρονιές 2003,2004,2005,2006, καταθέτοντας αφιλοκερδώς την ψυχή τους και τον προσωπικό τους χρόνο, κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους ανθρώπους της πόλης, δημιουργώντας έναν επιτυχημένο και άκρως διασκεδαστικό θεσμό.
Ο Δήμος Ηρακλείου αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια και την περιέβαλλέ υπό την αιγίδα του.
Το 2007 τα μέλη της ομάδας«Εκείνοι οι Άλλοι» αποφάσισαν να ανατίθεται η ευθύνη διεξαγωγής του παιχνιδιού στη νικήτρια Ομάδα της προηγούμενης χρονιάς.
Η απόφαση να περάσει η ευθύνη της διοργάνωσης στην εκάστοτε νικήτρια ομάδα, πάρθηκε με κύριο γνώμονα την εξέλιξη, την ανανέωση, καθώς και την εξασφάλιση της επιτυχίας και της συνέχειας του παιχνιδιού.
Έτσι, το Φεβρουάριο του 2007 τη σκυτάλη της διοργάνωσης πήρε η ομάδα «Eurogeka»
Η διοργάνωση από τους«Eurogeka» κατά κοινή ομολογία, ήταν απόλυτα επιτυχημένη.
Άξιοι νικητές μετά από αγωνιώδη αναζήτηση αρκετών ωρών αναδείχτηκαν οι «Αργοπόροι»
Όπου και ανέλαβαν τη διοργάνωση του 6ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού, έδωσαν το δικό τους στίγμα και την γνώση που είχαν αποκομίσει ως παίχτες σε όλα τα παιχνίδια που είχαν γίνει στο Ηράκλειο.
Άξιοι νικητές αναδείχτηκαν οι διαρκώς προπορευόμενοι «Μαγκάλιβερ»,οπου και ανέλαβαν τη διοργάνωση του 7ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού. Οι «Μαγκάλιβερ» έφτιαξαν ένα παιχνίδι σαν «παραμύθι» μετά από αγωνιώδης αναζήτηση δεκάμιση ωρών, νικητές οι Εμείς κι Εμείς. Έτσι κέρδισαν την Οργάνωση του 8ου Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού.

Το 8ο Κυνήγι οργανώθηκε άψογα και παρόλο την ακατάπαυστη βροχή το ενδιαφέρον παρέμεινε  αμείωτο από όλες τις ομάδες Ως τέλος του παιχνιδιού.

Άξιοι νικητές αναδείχτηκαν οι «Χειροκίνητοι».

Όπου και ανέλαβαν τη διοργάνωση του 9ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού

Τους ευχόμαστε να κάνουν ένα διαφορετικό παιχνίδι το 2011

Καλέστε κι άλλους φίλους να γίνουν μέλη στην επίσημη σελίδα του Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού Ηράκλειου στο facebook.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=47380941186

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Κώστας Ηλιάκης

Ιστοσελίδες για Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού Ηρακλείου:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=28598793388&oid=47380941186
http://www.ekeinoi-alloi.gr
http://www.eurogeka.gr
http://www.argoporoi.gr
http://www.magaliver.gr
http://www.emeis-emeis.gr
http://www.xoirokinitoi.gr

 

Κυνηγοί του θησαυρού και του ονείρου
Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, δημιουργεί ομάδες, παρέες δίνει το έναυσμα στους συμμετέχοντες να ανοίξουν τα βιβλία τους και να ξεσκονίσουν τις αποκριάτικες στολές τους. Είναι προσκεκλημένοι, μικροί και μεγάλοι, σ' ένα ταξίδι στις γνωστές και άγνωστες γωνιές της πόλης μας, σ' ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο.

Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιες ομάδες;

  1. Να οργανωθούν και να ορίσουν αρχηγό.
  2. Να δώσουν ένα όνομα στην ομάδα τους (όσο πιο ευρηματικό, τόσο το καλύτερο). Δεν επιτρέπεται όμως να χρησιμοποιηθούν ονόματα επιχειρήσεων ή εταιρειών.
  3. Να δηλώσουν συμμετοχή στο περίπτερο της διοργανώτριας ομάδας στα Λιοντάρια, συμπληρώνοντας την ανάλογη αίτηση.

Πώς παίζεται το παιχνίδι;
Οργανωμένες ομάδες παίζουν το κυνήγι του θησαυρού, συναγωνίζονται με αντίπαλο το χρόνο, λύνουν γρίφους, κινούνται στην πόλη και διεκδικούν την επόμενη διοργάνωση του παιγνιδιού. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουν την ιστορία της πόλης, διασκεδάζουν, ενδυναμώνουν τις σχέσεις με τα μέλη της ομάδας τους και νιώθουν σαν παιδιά, όπως έπαιζαν με τον παλιό τρόπο, ανέμελα στις αλάνες.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η ενεργός συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων που μέσα από μια διαδικασία έρευνας, μελέτης και θετικής σκέψης, εφόσον καταφέρουν να περάσουν από ορισμένα σημεία τα οποία δίνονται μέσα από ιστορικές, λογικές ή ακόμα και παραπλανητικές πληροφορίες να καταλήξουν στο τελικό σημείο στο οποίο τους περιμένει ένα συμβολικό έπαθλο.

Η διαδικασία αυτή βοηθάει του συμμετέχοντες να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της ιστορικής διαδρομής της πόλης, αλλά και σημεία που ενώ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη πορεία του τόπου, ο ρόλος αυτός παραμένει άγνωστος.

© 2003 - 2006 "ΕΚΕΙΝΟΙ οι ΑΛΛΟΙ" - info@ekeinoi-alloi.gr - Designed & Hosted by WiSE